Transportskøde

Transportskøde

Et transportskøde, er en form for skøde, der benyttes sammen med auktionsskøde. Auktionsskødet benyttes kun, hvis du har købet en bolig på en auktion, det kunne fx være i forbindelse med en tvangsauktion. Fordelen ved at benytte sig af et transportskøde, fremfor det almindelige auktionsskøde, er at du hvis du kun har købt boligen, for at sælge den videre, kan slippe for at betale to gange, for tinglysning af skødet. Sagen er den, at du med et transportskøde, som ordet siger, blot er et mellemled, der transportere skødet fra en part til en anden.

Hvis formålet med at købe boligen, udelukkende er at sælge den igen, indenfor kort tid, så er det i langt de fleste tilfælde en god ide, ikke få et auktionsskøde på boligen, men i stedet for at anmode om et transportskøde. Fordelen ved at vælge et transportskøde, er at du i princippet blot påtager dig retten, til at overdrage auktionsskødet til en anden. Det eneste du skal være opmærksom på, er at du har et år til at anmode om et auktionsskøde for boligen, efter auktionen er afsluttet. Det betyder at du i princippet, kan have et transportskøde på boligen i et år, og derfor har et år til at sælge den videre.

Tinglysning

I modsætning til alle andre typer skøder, så skal transportskødet ikke tinglyses, hvilket gør at du som køber kan slippe for at betale tinglysningen. Årsagen til at det ikke skal tinglyses, er at det bruges som et bilag til når det endelige auktionsskøde skal tinglyses. Teknisk set er bilaget blot en overdragelse af retten til at tinglyse skødet., netop derfor skal det ikke tinglyses. Rent praktisk, så foregår tinglysningen online, som alle andre typer tinglysninger. Den online tinglysning, kan foretages af alle, dog skal du være opmærksom på at du får udfyldt alle de rigtige formularer, for at være sikker på at du får overdraget retten korrekt.

Få hjælp af WEBm2

Det kan nemt være uoverskueligt, at få ordnet alt det juridiske i forbindelse med en handel, der sker via en auktion. Du behøver ikke at have nogen fagmand til at hjælpe dig, men i langt de fleste tilfælde kan de bedst betale sig. Sagen er den, at WEBm2, har helt styr på hvad der skal ordnes i forbindelse med handlen, ting som du selv skal bruge en hel del tid til at sætte dig ind i. Ydermere, kan du få WEBm2 til at gennemgå alle dokumenter i forbindelse med auktionen, så du ikke ender med at købe en bolig, hvor der er en kæmpe gæld i. Ved at få WEBm2 til at læse alle dokumenter igennem, kan vi vurdere hvor meget du har råd til at byde på boligen, og stadig være en god forretning for dig.  I næsten alle tilfælde, vil WEBm2 også have mulighed for at kunne vurdere hvor meget boligen egentlig er værd, og dermed også hvor stor en fortjeneste du kan få ved at sælge den videre.

For kr. 3.000,- får du både Transportskøde og ekspedition heraf

Bestil her

Bestilling af Transportskøde kr. 3.000
Fornavn Efternavn
Telefon E-mail
Detaljer om din bolig
Boligtype
Postnr By
Adresse Boligareal
Grundareal Antal værelser
Antal plan (inkl. kælder) Byggeår
Beskrivelse af boligens stand Forventet salgspris

 

Prisen er inklusiv moms og omfatter følgende service fra en erfaren køberrådgiver:

  • Udarbejdelse og ekspedition af transportskøde
  • Indhentelse af parternes underskrift og fremsendelse til fogedretten
  • Indhentelse af samtykkeerklæringer fra panthaver (Tillæg ved flere end 3 panthavere)

Forløb

Såfremt ejeren af en ejendom har erhvervet denne på en tvangsauktion, og ejeren ikke har anmodet om udstedelse af auktionsskøde på ejendommen, kan denne transportere sin ejendomsret til en køber af ejendommen ved et transportskøde.

Fremgangsmåde er, at der udfærdiges et transportskøde i papirform på baggrund af den mellem parterne indgåede købsaftale. Transportskødet tiltrædes af parterne og sendes til fogedretten i den retskreds, hvor boligen ligger. Sælger skal i denne forbindelse indhente relevante samtykkeerklæringer fra panthaverne, da disse skal medsendes til retten.

Fogedretten udsteder herefter et auktionsskøde i købers navn i papirform, og dette skal endeligt digitaliseres ved tinglysning. Herved er ejendomsretten således endeligt overdraget til køber.

Køberen skal ved denne type handel være opmærksom på, at sagsbehandlingstiden, i forbindelse med berigtigelsen af handlen er længere end ved en ”almindelig” berigtigelse.

Copyright © WEBm2 A/S - din online ejendomsmægler · CVR 29 91 99 17 · webm2-web03 (0.0094 sek.)