Selvsalg

Selvsalg

SelvsalgSideHeaderSVG [08/05/2023]

En hurtig oversigt over forløbet ved Selvsalg:

8StepHjul.SVG [23/02/2021] 

Selvsalg - dig der vil sælge din bolig selv

Selvsalg af din bolig er en god måde at spare penge på, da du ikke skal betale provision til en ejendomsmægler. Det kan dog være en stor opgave at skulle sælge sin bolig selv, og det er vigtigt at du er godt forberedt, før du går i gang.

Først og fremmest skal du sørge for at have styr på alle de nødvendige papirer og dokumenter, som skal bruges til salget. Det kan være alt fra energimærke, tilstandsrapport og pantebreve mv. Det er også en god idé at tage et kig på boligmarkedet, så du har et godt overblik over, hvad andre boliger i området sælges for. Det gør det lettere for dig at finde den rette pris for din bolig.

Hvilke boligtyper egner sig til selvsalgEjendomstyper [16/05/2023]

Det korte svar er næsten alle boligtyper egner sig til selvsalg. Årsagen er stort set alle boliger sælges digitalt/online og formidlingen heraf sker digitalt. Det betyder uanset om du ejer en villa, en to-familiesejendom, et rækkehus, en ejerlejlighed, et fritidshus/sommerhus eller en andelsbolig - så vil de med stor fordel kunne sælges som selvsalg.

Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelse. En landbrugsejendom eller specielt fritidslandbrug eller lystejendom vil sikkert også kunne sælges som selvsalg. Fordelen ved ikke at gøre det kan blot vise sig større.

Har du således en anden type bolig en de mest gængse boligtyper vil jeg anbefale dig at kontakte din ejendomsmægler eller tage fat i en af vores ejendomsmæglere så vil vi meget gerne give dig en 1-1 rådgivning om fordele og ulemper i forhold til netop din type ejendom. Helt uforpligtigende naturligvis - kontakt en vores dygtige ejendomsmæglere her - og få gratis og uforpligtigende rådgivning herom.

Fordele ved selvsalgTommelOpIkon [16/05/2023]

 • Du kan spare penge på salær til en ejendomsmægler
 • Du har egen kontrol over hele salgsprocessen
 • Du bestemmer selv din markedsføring
 • Du er ikke bundet af noget fast koncept, men kan vælge den for dig bedste og mest fordelagtige løsning
 • Du er ikke bundet af en formidlerbekendtgørelse, et fast formularkoncept eller andre restriktiver som f.eks. en ejendomsmægler
 • Du kan arbejde 24/7 og kontakte potentielle købere direkte
 • Det er dine penge (værdier) der forhandles om og er du en dygtig forhandler kan du i mange tilfælde godt ende med et bedre resultat - fordi det netop i sidste ende er dine penge der forhandles om

Ulemper ved selvsalgTommelNedIkon [16/05/2023]

 • Det kan være kompliceret
 • Lovgivningen på området er omfattende og forbrugerbeskyttet - sælger du selv er det køber der betragtes som forbruger
 • Fejl kan koste mange penge
 • Det kan være tidskrævende og kræver en stor indsats
 • Du har ikke den samme eksponering som en ejendomsmægler har
 • Du har typisk ikke den samme erfaring som en ejendomsmægler har

KonklusionKonklusionIkon [16/05/2023]

Selvsalg kan således være en god måde at spare penge på salæret til en ejendomsmægler, men det er samtidig vigtigt at være opmærksom på, at det kan være kompliceret og ikke mindst tidskrævende. Du skal være opmærksom på lovgivningen, og du skal være forberedt på at fejl kan koste dig mange penge. Det er også vigtigt at huske, at du ikke har den samme eksponering som en ejendomsmægler har. Men hvis du er klar til at lægge den nødvendige tid og kræfter i det, kan selvsalg være en god måde at sælge din bolig på.

HusTilSalg [19/02/2021]SelvsalgSideHeaderSVG [08/05/2023]

Bestilling af Selvsalg
Fornavn Efternavn
Telefon E-mail
Detaljer om din bolig
Boligtype
Postnr By
Adresse Boligareal
Grundareal Antal værelser
Antal plan (inkl. kælder) Byggeår
Beskrivelse af boligens stand Forventet salgspris

Sådan får du succes med selvsalgSuccesIkon [16/05/2023]

Det kan være en god måde at spare penge på, men det kræver også, at du har tid og viden til at klare salget selv. Her vil vi gennemgå de vigtigste trin, du skal tage, når du selv sælger din bolig.

Pris på din bolig

Uanset valg af måden du ønsker at sælge din bolig på skal den vurderes så den kan blive udbudt til den rigtige pris - og gerne fra starten af. Dette giver erfaringsmæssigt den højeste pris og dermed oftest det største provenu (overskud ved handlen).

Har du ikke allerede modtaget en salgsvurdering af din bolig og ikke selv undersøgt markedet kan du bestille en gratis salgsvurdering her.

Selvsalg uden ejendomsmæglerSelvsalgUdenMæglerIkon [16/05/2023]

 

Roadmap

 1. Kontantpris
 2. Lovpligtige dokumenter, rapporter, attester mv
 3. Beskrivelse af boligen inkl løsøre som medfølger
 4. Billeder, Video mv
 5. Salgsopstilling
  • Det er altid en god idé at udarbejde en salgsopstilling, der beskriver din bolig og de fordele, den har.
  • Salgsopstillingen skal indeholde alle de nødvendige oplysninger om boligen, herunder størrelse, antal værelser, beliggenhed, årstal for bygningen, energimærkning og andre relevante oplysninger.
  • Du skal også sørge for at lave en detaljeret beskrivelse af løsøre som medfølger, og tage billeder og videoer, som kan bruges til din markedsføring. Det er også vigtigt at undersøge forsikringsforhold, ejerforening/grundejerforening/vejlaug mv., og tinglyste servitutter og andre forhold, der kan have indflydelse på salget. Disse oplysninger skal også stå i din salgsopstilling.
 6. Rapporter, Attester mv
 7. Forsikringsforhold
 8. Ejerforening/Grundejerforening/Vejlaug mv
 9. Tinglyste sikkerheder og hæftelser
 10. Markedsføring, herunder annoncering
 11. Når du har fundet den rette pris, skal du sørge for at lave en god annonce. Det er her, du skal præsentere din bolig for potentielle købere. Det er vigtigt, at du beskriver boligen grundigt og med billeder, så køberne får et godt indtryk af boligen.
 12. Fremvisninger og Åbenthus
  • Det er også en god idé at lave en åben hus-arrangement, så køberne kan se boligen og stille spørgsmål. Det er også her, du evt kommer til at skulle forhandle prisen med køberen.
 13. Salgsforhandlinger
  • Det er vigtigt at have en god kontakt til køberne, så du kan håndtere eventuelle spørgsmål og bekymringer.
  • Her er det vigtigt du har gjort dit forarbejde godt omkring prisen - så vil du nemlig have argumentation og muligvis dokumentation på plads til at indgå i en sådan drøftelse. Dette vil også give køber mere tryghed i forhold til om prisen nu er rigtig eller ej.
 14. Købsaftale
  • Du skal selv stå for at udfærdige købsaftalen og sørge for, at den bliver underskrevet af begge parter.
 15. Deponeringskonto
 16. Skøde, Refusionsopgørelse og tinglysning
  • Du eller køber skal selv stå for at udfærdige dokumenterne til tinglysning og sørge for, at de bliver sendt til tinglysning.
 17. Frigivelse og Afslutning

Det kan være en god idé at søge rådgivning hos en ejendomsmægler, så du er sikker på, at du har styr på alle de juridiske aspekter af salget.

Ønsker du evt hjælp med berigtigelsen eller købsaftalen kan vi også hjælpe dig med dette. Kontakt os her.

Selvsalg med ejendomsmæglerSelvsalgMedMæglerIkon [16/05/2023]

 

Roadmap

 1. Kontantpris
 2. Fremsende dokumenter som angivet i sælgerguiden
 3. Beskrivelse af boligen inkl løsøre som medfølger
 4. Billeder, Video mv
 5. Forsikringsforhold
 6. Ejerforening/Grundejerforening/Vejlaug mv
 7. Fremvisninger og Åbenthus
  • Det er også en god idé at lave en åben hus-arrangement, så køberne kan se boligen og stille spørgsmål. Det er også her, du evt kommer til at skulle forhandle prisen med køberen.
 8. Salgsforhandlinger
  • Det er vigtigt at have en god kontakt til køberne, så du kan håndtere eventuelle spørgsmål og bekymringer.
  • Her er det vigtigt du har gjort dit forarbejde godt omkring prisen - så vil du nemlig have argumentation og muligvis dokumentation på plads til at indgå i en sådan drøftelse. Dette vil også give køber mere tryghed i forhold til om prisen nu er rigtig eller ej.
 9. Købsaftale
  • Mægler udfærdigre købsaftalen og sørge for, at den bliver underskrevet af begge parter. Du skal alene meddele hvilke aftaler der er indgået.
 10. Deponeringskonto
 11. Skøde, Refusionsopgørelse og tinglysning
  • Du eller køber skal selv stå for at udfærdige dokumenterne til tinglysning og sørge for, at de bliver sendt til tinglysning.
 12. Frigivelse og Afslutning

Det er en god idé at søge rådgivning hos en ejendomsmægler, så du er sikker på, at du har styr på alle de juridiske aspekter af salget.

HusTilSalg [19/02/2021]SideHeaderSelvsalgPro2023SVG [28/04/2023]

Du kan Læse mere om denne SelvsalgPro løsning her.

Syv vigtige tips til selvsalgTipsogTricksIkon [16/05/2023]

Pris

 1. Husk på køber (uden at være jyde) altid gerne vil have prisen så lav som mulig. Når dette er sagt vil køber dog i de fleste tilfælde gerne have afklaret om den udbudte pris er korrekt eller ej. Derfor er det vigtigt at du som sælger har kendskab til det lokale boligmarked og evt. kan dokumentere, at prisen du udbyder til er den rigtige.

Udbyd din bolig til alle på én gang

 1. Mange sælgere starter forkert. De udbyder først sådan lidt forsigtigt. Nogle begynder også salget med at tage kontakt til enkelte som har udvist interesse og andre udbyder på hjemmesider uden særlig mange interesserede købere.
 2. Mange sælgere kommer til at fokuserer på tanken om de hermed kan sparer nogle udgifter og ikke i stedet at fokuserer på at få størst muligt "pres" på de potentielle købere. Dette er IKKE den bedste taktik. Køberne har netop behov for at mærke ejendommen er attraktiv og at andre ligesindede også ønsker at slå til på såvel boligen som til den udbudte pris.
 • Ejendomshandel er én af de største økonomiske beslutninger vi foretager os i livet. Her har vi behov for stor tryghed og vished for vi ikke gør noget ufordelagtigt. Du kan som sælger fjerne en stor usikkerhed hos køberen såfremt der også står en anden køber som ønsker at slå til - dermed afdækker du flere risici faktorer hos køber: De står ikke pludseligt med en ejendom de ikke selv vil kunne sælge en dag. Er prisen rigtig fastsat - hvordan skal en køber kunne vurdere om prisen nu er korrekt? Dette vil køber kunne være sikker på såfremt der skulle være andre som også er interesseret-????
 1. Den RIGTIGE TAKTIK er derfor at udbyde overfor ALLE på samme tid OG anvende de STØRSTE OG VIGTIGST BOLIGPORTALER! Dermed har du mulighed for at vise interesserede købere der er interesse for din ejendom og de dermed ikke er alene om at finde den interessant – Dette vil netop fjerne evt bekymringer køberen kunne have og samtidig lette dit salg betragteligt. HUSK Du vil som sælger stadig kunne vælge den køber du ønsker - valget er altid dit som sælger! Så hvorfor ikke give både dig og køber det bedste indtryk og handel?

Planlæg dit salgKalenderIkon [16/05/2023]

 1. Fordi det er en stor økonomisk beslutning for en køber. Er det helt afgørende du allerede fra starten kan udlevere samtlige dokumenter, rapporter mv overfor en køber. Dette vil også kunne fjerne mange usikkerheder hos en køber og lette dit salg betragteligt. Årsagen hertil er flere: Mangler tilstandsrapporten eller energimærket på ejendommen - hvordan kan hverken du eller køber så være sikker på prisen er fastsat korrekt? Er dokumenterne og oplysningerne mangelfulde - hvad så med resten? Du giver dig selv megen troværdighed ved at have styr på det formelle og herunder være i stand til at kunne udlevere alle relevante oplysninger til en køber straks en køber viser sig interesseret. Husk ordsproget: Smed mens jernet er varmt!

Professionelle boligfotos og video mvFotoydelserIkon [16/05/2023]

 1. Præsenter din ejendom på bedst mulig vis - det smitter positivt af på købers indtryk af din bolig og dermed værdien heraf. Nogle tænker de har nogle OK fotos fra sommeren hvor alle træerne og blomsterne er sprunget ud eller hvor sneen er faldet på smukkeste vis. Det kan uden tvivl også være utrolig flot, men for flertallet af købere er det mere påfaldende hvis en ejendom f.eks. annonceres med et sommerfoto midt på efteråret eller om vinteren. Dette vil muligvis fejlagtigt indikerer boligen har stået til salg meget længe, blot fordi valget af billede altså var fra en anden periode. Køber vil muligvis helt fejlagtigt tænke så er den slet ikke interessant når den har stået til salg så længe og andre før mig ikke allerede har slået til - og så søger de blot videre blandt de mange tusinde andre tilbud!
 2. Brug derfor ALTID aktuelle foto, video mv som afspejler årstiden.
 3. Værdien af en professionel boligfotograf kan ikke beskrives her - jeg vil i stedet henvise til mere info herom via dette link her. Foto, video mv er DIT VIGTIGSTE VÆRKTØJ.
 4. Det er rigtig mange penge værd at have den bedst mulige præsentation af din bolig - meget mere end mange tror.

Markedsføring og annoncering er vigtig - online endnu mere vigtigt!DigitalMarketing [16/05/2023]

 1. Benjamin Franklin udtalte i sin tid: "Tid er penge". Dette citat har stadig idag kæmpe værdi i enhver bolighandel. Du har muligvis som sælger god tid til at sælge din bolig - og dette er også vigtigt på mange parametre, men når det kommer til køberen, så forholder det sig helt klart anderledes - i første instans (senere kan det vendes igen). Årsagen er der er en vis sammenhæng mellem jo længere tid en ejendom står til salg - jo mindre sandsynligt er det den bliver solgt til den værdi den står udbudt til. Det betyder altså du som sælger skal være opmærksom på dette psykologiske forhold når du lægger din markedsføringsstrategi.
 2. Du kan evt læse mere om markedsføring og strategi på nettet?
 3. Lidt ekstra tal:

93% af samtlige danskere benytter dagligt internettet og heraf benytter 60% dagligt de sociale netværker.

Kilde: DR´s Årlige Medieudvikling for 2021

VIGTIGSTE portaler:

 1. Den største og vigtigste boligportal boligsiden.dk har >90% af samtlige købere forbi deres portal.
 2. Dine købere er online - derfor skal din markedsføring ske online!

Få altid kontaktoplysningerKontaktdataIkon [16/05/2023]

 1. Mange sælgere glemmer at indsamle kontaktoplysninger på de købere som henvender sig - den lille detalje kan være guld værd. Det kan være en information du siden hen får brug for og som kan gemme på den køber der ender med at købe din bolig.
 2. Går salget ikke 100% planmæssigt vil det være særdeles fordelagtigt om du har mulighed for igen at tage kontakt til en tidligere interesseret køber - om ikke andet så kan selv en genfremvisning muligvis blive afgørende for andre potentielle købere osv.
 3. Herudover er det også altid rart at vide hvem som har besøgt og muligvis vist interesse for din bolig. det giver dig jo også en mulighed for opfølgning som du ellers vil gå glip af.
 4. Spørg også ind til hvor de har fundet boligen – så ved du også hvilken af din markedsføring der har virket og evt hvor du kan finde den rigtige køber. Tro er godt - viden er bedre.

Forhandling - Tænk det som poker

 1. Mange boligsælgere ender i en forhandlingssituation såfremt boligen ikke er solgt relativt hurtigt. Derfor bør du som beskrevet ovenfor være godt forberedt og IKKE MINDST være taktisk når det kommer til forhandling.
 2. Tænk det som i poker - det er en klar fordel køberen ikke "kender alle dine kort på hånden"! Det betyder blot, at usikkerhed kan vendes til at blive din fordel. Ja, hvad menes der som fordel? Jo, køberen ved jo godt du ønsker, at sælge din bolig og til hvilken pris - for ellers var den jo ikke udbudt til salg?! Det betyder blot ikke, at køberen f.eks.ved om du har travlt (se under markedsføring - det var her dette forhold pludseligt kunne vendes til en fordel), om du er økonomisk presset, har købt en anden bolig, er træt af at skulle slå græs/ryde sne osv osv. Derfor bør du tænke taktisk når du som sælger viser din bolig frem og taler direkte med din køber....unødige informationer kan pludselig blive værdifulde oplysninger du ikke ønsker køberen skal ligge inde med ...skulle det pludselig være nødvendigt at forhandle omkring salget og handlen. Tale er her ikke guld….det er at lytte og iagtage????
 3. Der er selvfølgelig mange andre ting som spiller ind taktisk i en forhandling. Dette bør eventuelt drøftes nærmere forud for du sætter din bolig til salg. Du kan jo overveje om dette i dit tilfælde gør du ønsker at vælge en løsning hvor netop ejendomsmægleren er med på sidelinien?
 4. Alternativt kan du kontakte os her for en nærmere drøftelse heraf - kontakt os uforpligtigende herom - klik for yderligere info.

Når du sælger din bolig selv, er det vigtigt, at du sikrer dig de lovmæssige krav, der er forbundet med salget. Dette betyder bl.a, du skal sørge for at udarbejde en købsaftale (alternativt et skøde) der er juridisk bindende, og du skal også sørge for at udfylde alle de nødvendige dokumenter, der skal bruges til salget.

Det er også vigtigt, at du har kendskab til de forskellige finansieringsmuligheder, der er tilgængelige for køberen. Dette kan hjælpe dig med at sikre, at salget går glat og hurtigt.

Endelig er det vigtigt at du har kendskab til de forskellige former for markedsføring, der er tilgængelige. Dette kan hjælpe dig med at nå ud til flere potentielle købere og øge chancerne for et hurtigt salg.

Sådan undgår du fejl ved selvsalg

Følg ovennævnte 7 tips og check vores guide omkring selvsalg.

Du kan finde links direkte til vores gratis guide her.

Gør selvsalg til en succes

Følger du vores udførlige gratis selvsalgs guide samt ovennævnte 7 gratis tips vil du med stor sandsynlighed få solgt din bolig til den ønskede pris og du vil samtidig have sparet mange tusinde kroner samt ikke mindst have haft fornøjelsen af at sælge din egen bolig - næsten uden hjælp-:)

Alternativt kan du også vælge vores selvsalgsløsning med ejendomsmægler - så spare du stadig mange tusinde kroner - men nu skal du blot selv fremvise - så klarer vi resten!

Succes med selvsalg - Klik her!

Den billigste selvsalgs løsning uden boligsiden.dk men med boliga.dk kan du evt bestille her

HusTilSalg.PNG [19/02/2021]SelvsalgSideHeaderSVG [08/05/2023]